mandag 18. januar 2016

Ballongaktivitet i kulda

Her er det kaldt om dagen - det svinger mellom 10 og 20 blå. Men det er jo mulig å ha det gøy med kulda. Jeg har latt meg inspirere av mange andre hagebloggere - og lagd islykt.

Her på bøllefrø skal aktiviteten rette seg mot unger - og hjemme var det betraktelig mer stas å lage islykter av ballonger enn å bruke former. Da ble det derfor ballonglykt. Tanken var store og små lykter. Halve moroa, eller kanskje hele, var å fylle ballongene med vann. Og da vi fant frem konditorfargene steg engasjementet ytterligere. Alle ballongene bar vi ut - og så var det bare å vente. I begynnelsen var det ikke så kjempekaldt - og da gikk nedfrysingen sakte. Vi hadde stadige turer ut for å sjekke ballongene, og til slutt frøys de. Først var de tynne, men etter en god natts søvn var de fine. Jeg har laget ballonglykter før, og ikke ventet så lenge. Med barn er det imidlertid greit å ha litt tykkelse på isen, håndteringen er ikke spesielt varsom.


Når isen ikke ga etter ved trykk tok vi ballongene inn, og klippet av toppen. Ballongen sprakk - og en flott isklump kom til syne. Vi kunne høre og se vannet som skvulpet inni isklumpen. Med en god brødkniv skar vi av en bit i toppen. Her sklir ballongen litt - så veldig greit å ha hjelp av en voksen hvis det er små barn som lager lykter.Det var litt "slush" inni ballongen, men det skylte vi ut med kaldt vann.


Ballongene med grønn, rød og gul konditorfarge ble superfine med lys i. Det er greit å være litt raus med konditordråpene her.


Den avlange ballongen delte vi ganske enkelt i to - og fikk to avlange, litt høye like lykter.


Vi laget noen store kuler uten farge også. De små ballongene ble gjennomfrosne, så de endte opp som dekorkuler. Dette var så gøy, jeg tror det blir mange ballonglykter som skal pynte ute i mørket neste gang vi skal ha besøk.

1 kommentar:

  1. Så flotte islykter! Vakkert med konditorfarger også, og så fine de avlange ble! Ha en fin ny uke! Hilsen Inger Johanne.

    SvarSlett